Vijf jongens aangehouden voor vernieling in Doesburg

DOESBURG – De politie heeft zaterdagnacht rond 01.00 uur vijf jongens uit Doesburg aangehouden op verdenking van vernieling van diverse bushokjes in Doesburg. Ze werden op heterdaad betrapt.

Er waren de laatste weken diverse meldingen uit Doesburg van dergelijke vernielingen. Op grond van alle binnengekomen informatie heeft de politie gericht onderzoek gedaan en nadrukkelijk gesurveilleerd. Op 21 mei zagen surveillerende agenten de vijf lopen terwijl één van hen met kracht tegen de ramen van een bushalte aan de Bingerdenseweg trapte. De rest stond er bij en keek er naar. De vijf werden daarop aangehouden. Het gaat om drie jongens van 16 jaar, één van 17 en één van 18 jaar. Het onderzoek loopt nog. Twee van de jongens (beiden 16) uitten zich bij hun aanhouding beledigend.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.