Jong en oud in debat over jongerenoverlast

EERBEEK – Jong en oud gaat dinsdagavond samen in debat over overlast van hangjeugd. Iedereen mag hieraan meedoen, bewoners, vertegenwoordigers van organisaties en verenigingen, maar vooral de jeugd is uitgenodigd.

Het debat vloeit voort uit het initiatief van de gemeente Brummen en Stichting Welzijn Brummen om te komen tot een integrale visie over de aanpak van jeugdoverlast, waarbij ook de politie intensief betrokken is. Met deze visie worden de problemen die zich voordoen in samenhang benaderd. Hierbij is onder andere aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte met bijvoorbeeld spel- en ontmoetingsplekken, maar ook leefbaarheid en veiligheid. Dank aan gedragscodes, tolerantie, verantwoordelijkheid nemen voor leefbaarheid en veiligheid door jongeren en buurtbewoners, activiteiten voor jongeren en jongerenhuisvesting. Een ander aandachtspunt is de opvoed- en opgroeiondersteuning voor ouders van jongeren die overlast veroorzaken en de desbetreffende jongeren zelf. Tot slot is er het repressief optreden bij (verbaal of fysiek) geweld, intimidatie en strafbare feiten.
Het debat wordt dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur gehouden in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek. Op de website van de gemeente, www.brummen.nl, is een speciale projectpagina aangemaakt, waarop al enkele stellingen staan, die worden gebruikt om vast wat meningen te polsen. Deze meningen worden gebruikt tijdens het jeugddebat.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.