Bijenkorf wil trapveldje terug

EERBEEK – Buurtbewoners van de Bijenkorf in de Eerbeekse wijk Lombok willen hun trapveldje terug. Kinderen uit de buurt hebben geen goede plek om lekker te kunnen sporten en spelen.

Een aantal jaar geleden is het trapveldje in de buurt weggehaald, omdat dit veel overlast zou veroorzaken. Er is een verkeerspleintje voor teruggekomen, maar dit is vooral geschikt voor kleine kinderen. De betreffende bewoners van de Bijenkorf hebben inmiddels wat oudere kinderen, die graag willen voetballen, tennissen en volleyballen, maar nu nergens in de buurt meer terecht kunnen. Van de wijkagent mag er met doeltjes op straat gevoetbald worden, maar dit is niet ideaal. Het is toch niet veilig, automobilisten raken geïrriteerd en de bal rolt weg over de straat. Hutten bouwen in de bosjes mag niet, de kinderen worden verjaagd.
De Bijenkorf wil het trapveldje terug. Het kooitje dat bij de Lombokweg staat is te ver weg. De buurtbewoners vragen om een trapveld met een omheining, die zal voorkomen dat de plek gebruikt wordt als hondenuitlaatplaats. Een buurtcomité heeft bedacht dat het speeltuintje op de Zonnedauw een goede plek zou zijn. Het speeltuintje is aan onderhoud toe en in plaats van het speeltoestel, of misschien wel daarnaast, zou mooi een trapveldje kunnen komen.
De buurtbewoners hebben een brief gestuurd naar de gemeente, SWB en Dorpsraad Eerbeek-Hall. De hoop is dat er snel actie wordt ondernomen vanuit de gemeente.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.