Geslaagd voorjaarsconcert D.E.S. Hall

HALL – Muziekvereniging D.E.S. uit Hall kan terug kijken op een geslaagd voorjaarsconcert, gegeven in een zeer goed gevulde tent. Voor de eerste keer werd dit concert gehouden in de feesttent van de Hallse Oranjecommissie, waar de voorgaande twee dagen het Hallse Oranjefeest gevierd werd.

Om 11.00 uur opende voorzitter Johan Welmers het concert waarin afwisselend werd gespeeld door het fanfareorkest en het leerlingenorkest, beide onder leiding van Willem-Jan Jolink en de slagwerkgroep onder leiding van Johan Welmers.
Omdat het concert als thema ‘België’ had, werd begonnen met het spelen van het Belgische volkslied, La Brabançonne. Veel van de gespeelde muziekstukken op deze ochtend hadden een link met onze zuiderburen. Zo kwamen er bij het fanfareorkest onder andere een Kabouter Plop-medley voorbij en ontbraken Helmut Lotti en het Goede Doel natuurlijk ook niet. Ook de meer serieuzere werken zoals de `Millinna ouverture`, `Coast Impressions` en `Bolero di Media Noche` werden niet geschuwd en met verve ten gehore gebracht.

Het leerlingenorkest bracht onder andere de `Bicycle race`, `Cowboys & Indians` en `My First Solo` ten gehore en samen met het fanfareorkest sloten de leerlingen hun bijdrage af door een K3-medley ten gehore te brengen.

De Slagwerkgroep begon met `Eye opener` en liet daarna de stoomtrein vertrekken richting België met het nummer ‘Treinritme’, waarin de geluiden van een stoomtrein worden vertolkt. Verder kwamen in hun programma o.a. titels als `Second Track`, `Brabantse Vlag` en ‘Concordia’ voorbij. Het concert werd door de fanfare en slagwerkgroep gezamenlijk afgesloten met de mars `Marche de la Cavalerie Ardennaise`.

In het afsluitende dankwoord van de voorzitter werden naast de muzikale leiders en een drietal inval muzikanten ook de leden van de Hallse oranjecommissie niet vergeten, middels het aanbieden van een grote taart als dank voor hun gastvrijheid deze ochtend.
Ter afsluiting werden alle bezoekers door de muziekvereniging getrakteerd op een lekkere puntzak friet, die natuurlijk niet mag ontbreken als je naar België toe gaat.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.