Home / Velp / Velps Huttenbouwdorp komt op Helicon Terrein

Velps Huttenbouwdorp komt op Helicon Terrein

VELP – Niet alleen de naam van het Huttenbouwdorp in Velp is veranderd naar BouwBurg; ook de locatie verandert omdat door bodemvervuiling aan de Kluizenaarsweg het kamp daar niet meer kan plaatsvinden. Gelukkig vond het team van vrijwilligers steun bij Netwerkschool Helicon Opleidingen.

De zandafgraving op het Helicon terrein brengt haar eigen voordelen mee. Op het nieuwe terrein kunnen bijvoorbeeld meer dan 520 kinderen zich huisvesten waardoor het voor BouwBurg mogelijk is de komende jaren flink door te groeien. “Helicon is een prachtig alternatief voor de oude locatie”, zegt Pedro Canters, voorzitter van Stichting BouwBurg. “Hoewel we het grote theater zullen missen, brengt de locatie ook vele voordelen mee als het gaat om bereikbaarheid, faciliteiten en ruimte. Wij hopen een lange relatie met Helicon op te bouwen”.
Helicon werkt graag mee. “Wij zijn verheugd met het feit dat wij BouwBurg kunnen helpen om dit jaar en de komende jaren het kinderkamp voort te laten bestaan”, aldus de heer R.J. Janssen, directeur van de Helicon in Velp. “Toen BouwBurg contact met ons opnam, bedachten we ons geen moment. Velp zonder huttenbouwdorp, dat kan gewoon niet. Daarnaast spraken we met Bouwburg over de bijdrage die onze studenten kunnen leveren aan het kamp. Goed voor hun leerproces en passend in onze gedachten ver de Netwerkschool.”.
De locatie en de naam van het huttenbouwdorp zijn veranderd, maar de vrijwilligers zijn dezelfde gebleven.

www.bouwburg.nl
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.