Home / Velp / Giesbers Groep opent in oude postkantoor

Giesbers Groep opent in oude postkantoor

VELP – Het monumentale oude postkantoor in Velp is woensdag door de Rhedense burgemeester Petra van Wingerden geopend als het nieuwe bedrijfspand van de Giesbers Communicatiegroep. Het pand op de hoek va Hoofdstraat en Kennedylaan vond na jaren leegstand vorig jaar een nieuwe bestemming en werd schitterend gerenoveerd.

De burgemeester stak haar lof voor de wijze waarop het pand is opgeknapt niet onder stoelen of banken, alvorens met het doorknippen van een lint de opening officieel te verrichten. De schaar voor die handeling werd overigens binnengebracht door een ouderwetse postbode, en ‘of mevrouw eerst maar even wilde tekenen voor ontvangst.’

Het pand is een rijksmonument en krijgt gedeeltelijk een openbare bestemming. Het kan namelijk ook gebruikt worden als ‘communicatiecafé’. Mensen kunnen er bijvoorbeeld terecht voor presentaties, ontvangsten, vergaderingen en dergelijke.

Het pand werd gebouwd in 1909 en op 24 mei 1910 opgeleverd. Het is een ontwerp van Rijksbouwmeester C.H. Peters in een stijl die later ook wel ‘postkantoor gotiek’ genoemd is. Hoewel het zes, zeven verbouwingen heeft ondergaan, is het nog steeds een indrukwekkend pand dat dan ook de status van Rijksmonument heeft. Het was de bedoeling van Giesbers dat het weer zo veel mogelijk in de oude staat werd teruggebracht en bij het weghalen van enkele systeemplafonds kwamen weer de fraaie bogen en ornamenten tevoorschijn. Die zijn inmiddels weer in volle glorie te bewonderen, evenals andere details die onder de verbouwingen in de PTT-periode verdwenen waren.

Directeur Eddy Giesbers is zeer te spreken over het nieuwe hoofdkantoor. Hij roemt de gedachte van ‘nieuwe communicatie op de plek van oude communicatie’. Het bedrijf huisvest er zo’n twintig van de in totaal 91 medewerkers, die samen 1800 meter aan kantoorruimte op drie verdiepingen bezetten – foto: Wencel Maresch

www.giesbers.nu

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.