Home / Bronkhorst / Brummense Schoolsportdag krijgt steun vele verenigingen

Brummense Schoolsportdag krijgt steun vele verenigingen

BRUMMEN – Het was weer een sportieve en gezellige happening voor alle basisscholen uit Brummen, Leuvenheim, Hall en Empe. Er was een zeer afwisselend programma samengesteld voor de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8.

Ze konden met verschillende sporten binnen de gemeente Brummen in aanraking komen. Geweldig dat maandag vrijwel alle sportverenigingen en de sportschool uit Brummen weer meewerkten en op vrijwillige basis deze dag voor ruim 400 kinderen mogelijk maakten.

Zo ging groep 6 korfballen met Turbulas, gymnastieken met Sparta, volleyballen, atletieken en slagbal en trefbal spelen terwijl groep 7 kon tennissen met de BTCB, jeu de boulen met Le Pionnier, voetballen met SC Brummen, atletieken, slagbal en trefbal spelen. Deze groepen hadden alle activiteiten om en nabij sportcomplex de Hazenberg, terwijl groep 8 op de fiets door Brummen alle activiteiten afgingen. Zij konden golfen bij de Engelenburg, kegelen bij Concordia, weerbaarheidstraining door Stichting Kenniscentrum Weerbaarheid, dammen met de Brummense Damvereniging en fitnessen bij sportschool Hippmann.

Het weer was eigenlijk het enige minpuntje. De gehele ochtend bleef het ‘miezeren’. Na verloop van tijd werden de kleren daardoor klam, maar voor de kinderen maakte dit niks uit. Ze wilden graag sporten. Een veel gehoorde reactie was zelfs dat de sfeer, ondanks de regen, geweldig goed was. De kinderen vermaakten zich onderling dan ook prima.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.