Echtpaar Weenink 65 jaar getrouwd

DIEREN – Op 17 mei was het 65 jaar geleden dat het echtpaar Weenink in het huwelijk is getreden. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers bracht een bezoek aan het echtpaar. Namens het college feliciteerde zij het echtpaar en schonk een boeket bloemen.

De heer G.E.J. Weenink is geboren op 13 december 1919 in Drempt en mevrouw P.S.H. Weenink-van Beek op 14 november 1920 in Arnhem. Ze hebben elkaar leren kennen bij de emailleerfabriek De IJssel (in de volksmond: de Edy) in Spankeren. De heer Weenink is daar in 1935 begonnen als jongste bediende, gaf veel jaren leiding aan de loonadministratie en eindigde zijn carrière als hoofd personeelzaken. Mevrouw Weenink is bij de emailleerfabriek in 1938 komen werken als telefoniste. Ze zat toen vlakbij het bureau van haar huidige man.

Na de oorlog en in de jaren vijftig was de heer Weenink actief in de ontspanningvereniging van de emailleerfabriek. Hier organiseerde hij talloze evenementen. De heer Weenink was verbonden aan de Spankerense toneelvereniging Ons Genoegen en hij heeft jaren gekegeld bij kegelclub Onder Ons. Mevrouw Weenink was actief bij kegelclub DOS. Ondertussen is de heer Weenink alweer 30 jaar gepensioneerd.

De heer en mevrouw Weenink hebben drie kinderen, vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Ze hebben allebei het grootste deel van hun leven in Dieren gewoond. In de Oranjebuurt, aan het Bastion en sinds maart 2006 in woonzorgcentrum Beverode – foto: Wencel Maresch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.