Home / Giesbeek / Zeilen en dweilen

Zeilen en dweilen

GIESBEEK – Giesbeek stond afgelopen weekend voor de 25ste maal in het teken van ‘t Giese Dweilfestival Sail and Music. Honderden bezoekers wisten de havenloods te bereiken om te luisteren naar een divers aanbod van dweilorkesten en om de zeilers aan te moedigen.

Fanfarekorps St. Gregorius en de watersportvereniging Giesbeek hebben elkaar opnieuw weten te vinden om dit gezellige evenement te organiseren; uniek omdat Sail and Music het enige evenement is met een combinatie van watersport en muziek.
Zaterdag was er een aantal landelijke zeilwedstrijdklassen vertegenwoordigd, zoals de Solo klasse, de Sailhorse klasse, de Javelin klasse, de Spanker klasse, de Olympiajollen en de Fin klasse. Mede door de hoge klassen, was de opkomst dit jaar zeer hoog. Na het dagje van zeilen, was het sá vonds tijd voor een dans- en feestavond met Storm.
Zaterdag ging het om de snelheid en zondag, tijdens het Giese Dweilfestival, ging het om de mooiste, beste en gezelligste muziek. Ook dit jaar was de organisatie erin geslaagd om de grote dweilorkesten uit de regio en verder naar Giesbeek te lokken zoals Pretband Help Ons Bloaz’n uit Brummen, Natte Kletz uit Giesbeek en 94 ½ uit Rheden. Voordat zondag het Dweilfestival losbarstte, verzorgde St. Gregorius nog een prachtig concert. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.