Kluiskamp wordt Bouwburg Kindervakantiekamp

VELP – Stichting Kluiskamp Kindervakantiekamp uit Velp heeft 7 mei besloten te stoppen met het jaarlijkse Kindervakantiekamp Kluiskamp. Reden hiervoor is een wrijving tussen bestuur en een aantal vrijwilligers. “Wij (Herman en Elly Westra) organiseerden de activiteiten altijd met veel plezier. Het afscheid van de kinderactiviteiten doet ons dan ook veel pijn”, laten de twee in een persbericht weten.

Op diezelfde datum is er meteen een nieuwe stichting opgezet; de stichting Bouwburg gaat het organiseren van de vakantieweek in Velp overnemen. Stichting Kluiskamp blijft de kaart- en bingoavonden nog wel organiseren. De vaste vrijwilligers van de Kluiskamp waren het er over eens dat Velp niet zonder kindervakantiekamp kan en gaan daarom verder onder een nieuwe naam, met een nieuw bestuur. Ook komt er een nieuwe locatie aan de rand van Velp, welke dat is, is nog niet bekend. Wel is zeker dat de vaste vrijwilligers weer klaar staan voor alle kinderen die in de zomer van 2011 hutten willen bouwen in Velp.
Van de subsidies van de gemeente Rheden en Rozendaal en de opbrengsten van de kaart- en bingoavonden zijn nieuwe materialen gekocht. De Stichting Bouwburg gaat met de Stichting Kluiskamp om de tafel wanneer zij het materiaal en de resterende gelden over zullen dragen aan de nieuwe stichting.
De wrijving tussen het oude bestuur en een aantal vrijwilligers is ontstaan na overmatig drankgebruik door vrijwilligers waardoor overlast is ontstaan. Bemiddeling heeft niet mogen baten om tot een positief resultaat te komen. Het nieuwe bestuur en de vrijwilligers laten met nadruk weten dat zij zeker vinden dat alcohol en kinderen niet samen gaan en dat de vrijwilligers niet roken tijdens het kamp. Hiervoor staan alle vrijwilligers in.
Van 15 tot en met 19 augustus vindt het huttenbouwdorp plaats. Kinderen kunnen zich hiervoor vanaf 1 juni inschrijven.

www.bouwburg.nl  
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.