Twee jaar durende proef met buurtbus Spankeren – Dieren

SPANKEREN- De Stadsregio Arnhem-Nijmegen heeft donderdag besloten een buurtbus in te gaan zetten tussen Spankeren en Dieren. Het gaat om een proef van twee jaar waarvoor 50.000 euro per jaar beschikbaar is gesteld.

De inwoners van Spankeren hebben aangegeven graag een busverbinding te willen richting Dieren. op initiatief van de belangenverenigingen van Dieren en Spankeren is een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het starten van een buurtbus. De resultaten waren positief.
De route staat nog niet helemaal vast, maar waarschijnlijk rijdt de bus vanuit Spankeren naar station Dieren en vervolgens via belangrijke bestemmingslocaties zoals medisch centrum, winkelcentrum, verpleeghuizen en sportvelden weer terug naar Spankeren. Ook hebben al 61 mensen aangegeven vrijwilliger te willen zijn. Na anderhalf jaar wordt bekeken of de verbinding succesvol is. wanneer meer dan 400 reizigers per maand gebruik maken van de buurtbus, wordt het project in de reguliere concessie opgenomen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.