Home / Hall / Sterke mannen en stoere meiden

Sterke mannen en stoere meiden

HALL – De Oranjefeesten, afgelopen weekend in Hall, waren ook dit jaar weer een groot spektakel. Het feest stond in het teken van De Highland games. 4000 jaar geleden begon het in Schotland; clans (families) deden mee aan de grote. Met fakkels en geschreeuw joegen ze de dieren naar een afgesloten kloof en daar begon de slachtpartij. Met zijn allen werd de buik volgegeten en daarna begon men spontaan met krachtsporten. Deze bestonden toen al uit stenen gooien, het wegslingeren van een steen aan een touw en boomstam werpen. De sterksten van elk onderdeel werden de leider van de clan.
Hall deed dit tijdens de Oranjefeesten na; alleen het jagen op dieren werd overgeslagen. Sterke mannen en stoere vrouwen durfden mee te doen en streden om de felbegeerde titel. Er was een prijs voor beste clan, beste individuele heer en beste individuele vrouw. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.