Home / Giesbeek / Groene ontwikkeling op westpunt van Giesbeek

Groene ontwikkeling op westpunt van Giesbeek

GIESBEEK – Op de plek van het voormalig hippisch centrum in Giesbeek zullen natuur, recreatie en bedrijvigheid op een bijzondere manier gecombineerd worden. Sleutelwoorden hierbij zijn: klimaatneutraal, landschappelijk ingepast, uitnodigend en uniek. Het wordt een enorm project.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar wil namelijk medewerking verlenen aan het initiatief van Ter Hoeven Groep (THG) uit Giesbeek om zowel ruimtelijk als functioneel invulling te geven aan de westpunt van Giesbeek. Aan de hand van het beeldkwaliteitplan wordt aan het gebied een hoogwaardige invulling gegeven, waarbij bedrijvigheid gecombineerd wordt met natuur en recreatieve voorzieningen. Sleutelwoorden bij de realisatie van het hele plan zijn: ecologisch, klimaat neutraal en energiezuinig.

Eigenaar en initiatiefnemer THG is nu in de voormalige manege op het terrein gevestigd. In de nieuwe situatie is ook ruimte beschikbaar voor bouwbedrijf Ebbers, dat nu nog in de kern van Giesbeek gehuisvest is. Volgens het beeldkwaliteitplan worden de gebouwen van de Groene Toekomst straks multifunctioneel gebruikt. Zo kunnen de grasdaken bijvoorbeeld buiten werktijd gebruikt worden voor sport- en ontspanningsactiviteiten. Op de plek van de oude boerderij komt een ecologische jeugdherberg ‘Stay-Eko’ met zonneterras en kas. Verder is er een waterspeelbos gepland en kan er overnacht worden in de natuur in de vorm van bijzondere recreatieve verblijfsaccommodatie. Het gebied is straks zowel via de weg als via het water goed te bereiken.

Met het vaststellen van het voorlopig ontwerp en het beeldkwaliteitplan is volgens het Zevenaarse college qua functionaliteit en uitstraling een stap gezet naar de realisatie van een fraai project, dat zowel een impuls is voor de werkgelegenheid als voor de versterking van het toeristisch aanbod van Giesbeek.
 

 

www.terhoeven.org/_docs/BKP_GroeneToekomst-feb2011.pdf

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.