Kunstkijktocht Atelierroute in de gemeente Rheden

GEM. RHEDEN – Op zaterdag 21 en zondag 22 mei presenteert De Alliantie, de Rhedense stichting voor kunst & Cultuur, een nieuwe aflevering van de Kunstkijktocht. De twee-jaarlijkse atelierroute die het publiek in de gelegenheid stelt om op een informele manier kennis te maken met de professionele beeldend kunstenaars in de gemeente Rheden.

Ook dit jaar weer op de eenvoudige maar doeltreffende wijze: de kunstenaar zet de deur van zijn/haar atelier open voor het publiek dat vervolgens kan kennismaken met het werk van de kunstenaar. Uiteraard kan ook een aankoop worden gedaan of een bestelling geplaatst.

De deelnemende ateliers bevinden zich dit jaar in Velp, Rheden, De Steeg en Dieren. Hoofdstraat 4 in De Steeg is tijdens de atelierroute de centrale locatie van waaruit het publiek de tocht langs de ateliers kan beginnen. Van alle deelnemers wordt daar een werk geëxposeerd, is over hen informatie beschikbaar en kan iets worden gegeten en gedronken. Het is ook de plek waar op vrijdag 20 mei om 17.00 uur door cultuurwethouder Harriët Tiemens alvast het startschot wordt gegeven voor het evenement.

Enkele kunstenaars hebben onderdak gevonden bij een Rhedense collega, anderen hebben een collega van ‘buiten’ uitgenodigd. Er zijn dit keer ook enkele bijzondere locaties. Zo biedt het voormalig Arnicahuis in Velp onderdak aan 4 deelnemers die niet in de gelegenheid zijn hun atelier open te stellen en is de woning van de familie Brokke opgenomen in de route. Daar is van beide kunstenaars werk te bewonderen. Ook galerie Klas Vijf in Velp is van de partij en er is een kans dat het publiek hier en daar verrast wordt door een muzikale of literaire performance. De entree is gratis en de ateliers zijn op beide dagen geopend van 12.00 tot 18.00 uur. De programmafolder is verkrijgbaar bij de gemeentelijke infocentra en bibliotheken. Ook is de informatie te vinden op www.dealliantie.nl De deelnemers in Velp: Edward Brantsen, Moniek v.d. Ven, Ellie Wouda, Jeanet Willems, Frank Schouten, Galerie Klas Vijf, Johanneke Sanders, Léon Mommersteeg, Let de Kok, José Braam, Susan Haag, Yvonne Roqué, Fam. Brokke, Ans Kok, C. Unversagt, Roland Sips, Adriaan van Esveld, Rudy Boeke v.d. Heijden, Bianca Rutjes, Gradus Verhaaf, Marike Farenhorst en Rob Chevallier. In Rheden: Ina Menalda, Miriam v.d. Linden, Oscar Rambonnet en Anne Muller. In De Steeg: Charlotte Arends, Peter Krijnen, Rob Groot Zevert, Lies Sieverding, Judith Brouwer, Sybrecht Bosker en Kerry Broomhead Brown. In Dieren: David Kottelaar.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.