Home / Klarenbeek / Lening voor kunstgrasveld SC Klarenbeek

Lening voor kunstgrasveld SC Klarenbeek

KLARENBEEK – Sportclub Klarenbeek krijgt wellicht een flinke lening van de gemeente Apeldoorn voor de aanleg van een kunstgrasveld. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel van het college, krijgt de voetbalvereniging 300.000 euro. Er moet voor het seizoen 2011/2012 kunstgras komen op één van haar wedstrijdvelden.

Vanwege de voorbereidingen voor een nieuwe dorpsvisie heeft de sportvereniging de afgelopen jaren weinig geïnvesteerd in haar accommodatie. Het verplaatsen van de sportvelden van SC Klarenbeek vormde, samen met de bouw van circa 135 woningen op deze locatie, een belangrijk onderdeel van de nieuwe dorpsvisie.
“Om woningen te kunnen bouwen, moest de sportvereniging eerst verplaatst worden. Voorfinanciering van die investeringen is in deze economische tijd moeilijk”, legt wethouder Fokke Spoelstra de keuze van het college uit. “Daarnaast liet de provincie weten dat zij de bouw van wonigen nog beter wil laten aansluiten bij de daadwerkelijke behoefte. De verplaatsing van de sportvereniging was daardoor niet meer aan de orde. SC Klarenbeek wil daarom nu starten met het verbeteren van haar sportvoorzieningenniveau. Om dat mogelijk te maken, heeft de vereniging de gemeente benaderd voor een financiële bijdrage.”
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.