Ontmoetingsplein geopend

LAAG-SOEREN – Met een ronkende demonstratie van twee trial-motorrijders, werd vrijdag door wethouders Hans Elsenaar van de gemeente Rheden en KAN-voorzitter Jaap Modder het project ‘Ontmoetingspunt Laag-Soeren’ geopend.

Zij openden het nieuwe ontmoetingspunt. De afgelopen maanden werd het gebied rondom het kruispunt Harderwijkerweg – Professor Huetlaan – Eerbeekseweg flink op de schop genomen.
Het centraal gelegen ontmoetingspunt is een initiatief van Stadregio Arnhem-Nijmegen en werd uitgevoerd door de gemeente Rheden. Provincie en Stadsregio hebben het project samen gesubsidieerd. Aansluitend op het ontmoetingspunt is een veilige schoolroute aangelegd. Hierdoor is naast de uitstraling, ook de verkeersveiligheid van het dorp verbeterd. Een rondweg om het dorp staat officieel nog steeds op de planning, maar daar gelooft feitelijk niemand nog in.

Voor het realiseren van het ontmoetingspunt heeft de gemeente nauw samengewerkt met de inwoners. Het ontwerp werd samen met een klankbordgroep van dorpsbewoners gemaakt. Het idee voor de veilige straatboulevard rondom de school kwam van het ‘Burgerinitiatief Veiliger Harderwijkerweg’. Daarnaast is er goed contact geweest met de belangenvereniging Soerens Belang. En hoewel er nog één laagje asfalt op de Harderwijkerweg aangebracht moet worden, is nu al te zien dat het project mooi is uitgepakt voor Soeren.

De opening vrijdag gebeurde door de inwoners zelf. Vanuit vier windrichtingen kwamen muzikanten van Semper Crescendo samen met buurtbewoners naar het nieuwe dorpshart. De trial-motorrijders van team Bieleman zijn ook afkomstig uit het dorp. Na de opening was er op het lommerrijke terras van De Harmonie nog een drankje voor de inwoners.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.