Koningin Emmschaal loopt vierdaagse voor het goede doel

DIEREN – Tijdens de avondvierdaagse van Dieren, die maandag begint, gaan de leerlingen van de Koningin Emmaschool lopen voor de Stichting ‘Doorgaan met CVID’. Ze helpen daarmee onderzoek naar de ziekte van enkele schoolgenootjes mogelijk te maken.

De Stichting ‘Doorgaan met CVID’ is dit jaar in het leven geroepen op initiatief van een aantal betrokken ouders en bezorgde mensen uit Dieren en de Achterhoek. De Stichting richt zich op het bevorderen van onderzoek naar CVID (Common Variable Immuun Deficiency). De ziekte uit zich door continue vermoeidheid, extreme vatbaarheid voor ontstekingen, bijvoorbeeld aan de luchtwegen, blaas, darmen, enz. Ook is er een verhoogde kans voor besmetting door bacteriën en virale aandoeningen, zoals de Mexicaanse griep en het niet aanslaan van vaccinaties daartegen.

Tot nu toe is op dit gebied weinig tot niets bekend van oorzaken en behandeling van deze chronische ziekte, die vooral kinderen treft. Momenteel bestaat de behandeling uit dagelijkse antibiotica en wekelijkse infusen met het afweersysteem van donoren, met als doel de weerbaarheid tegen besmettingen zo optimaal mogelijk te maken.

Een aantal kinderen van de Koningin Emmaschool zijn getroffen door deze zeldzame aandoening. De school probeert de leeromstandigheden voor deze kinderen zo optimaal mogelijk te maken. Zo worden aanpassingen aan het schoollokaal en aan leermiddelen gedaan. Voorbeelden daarvan zijn de mogelijkheid om lessen via internet te volgen op momenten dat de kinderen wekelijks een infuus krijgen, inrichting van de lokalen waarbij geen vloerbedekking en gordijnen meer worden gebruikt, zodat er weinig stof en minder bacteriën in de lokalen aanwezig zijn. Ook is het monitoren van ziekten bij andere kinderen belangrijk, omdat die wellicht een risico voor de kinderen met CVID kunnen zijn. Zeer zorgvuldig omgaan met hygiëne is ook een belangrijke vereiste voor deze kinderen.
Het zeer betrokken team van de Koningin Emmaschool probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de kinderen die lijden aan CVID, onder meer door bovenstaande maatregelen toe te passen. Ook is gerichte persoonlijke aandacht en begeleiding een onderdeel van omgang met deze leerlingen.

Het feit is dat de school en de leerlingen dagelijks worden geconfronteerd met de stoornis CVID. Dat is de reden waarom de kinderen van de Koningin Emmaschool door middel van een gesponsorde Dierens Avondvierdaagse geld willen inzamelen voor deze Stichting.

doorgaanmetcvid@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.