Home / Laag-Soeren / Welkom in Laag-Soeren

Welkom in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – In Laag-Soeren zijn begin deze week twee welkomstborden geplaatst. Het plaatsen van de borden was een voorwaarde van de Provincie Gelderland voor het verlenen van subsidie voor het project ‘Ontmoetingspunt Laag-Soeren’. Dat project is nu af.

De welkomstborden staan bij binnenkomst van het dorp Laag-Soeren langs de Harderwijkerweg. Het plaatsen van de borden is één van de maatregelen binnen het programma ‘Imagoversterking Veluwe’. Dit project is in 2007 begonnen en wordt uitgevoerd door het Veluws Bureau voor Toerisme. De borden geven aan dat Laag-Soeren één van de Veluwe-dorpen in de provincie is.

De afgelopen maanden is het gebied rondom het kruispunt Harderwijkerweg – Professor Huetlaan – Eerbeekseweg flink op de schop genomen. Het centraal gelegen ontmoetingspunt is een initiatief van Stadregio Arnhem-Nijmegen en uitgevoerd door de gemeente. Provincie en Stadsregio hebben het project gesubsidieerd. Aansluitend op het ontmoetingspunt is een veilige schoolroute aangelegd. Hierdoor is naast de uitstraling, ook de verkeersveiligheid van het dorp verbeterd.

Voor het realiseren van het ontmoetingspunt heeft de gemeente nauw samengewerkt met de inwoners. Het ontwerp is samen met een klankbordgroep van dorpsbewoners gemaakt. Het idee voor de veilige straatboulevard rondom de school kwam van het ‘Burgerinitiatief Veiliger Harderwijkerweg’. Daarnaast is er goed contact geweest met de belangenvereniging Soerens Belang.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.