Home / Velp / Groenmarkt en prijsvraag Velp-Zuid

Groenmarkt en prijsvraag Velp-Zuid

VELP – Op zaterdag 14 mei vindt voor de vierde keer de groenmarkt plaats in Velp Zuid. De groenmarkt is één van de acties van het wijkvernieuwingsteam Velp Zuid van de gemeente Rheden, Vivare en het Wijkplatform Velp-Zuid.

De groenmarkt vindt plaats op de hoek IJsselstraat/ Grintakkerstraat. Vier jaar geleden hebben bewoners aangegeven dat ze meer groen in de wijk wilden. Het creëren van boomtuintjes is een succesvol idee van de wijkbewoners. Boomtuintjes zijn kleine tuintjes rondom bomen in de straat. Daar fleurt de straat enorm van op en door de beplanting is de kans op hondenpoep en zwerfvuil minder. In 2008 zijn de eerste boomtuintjes ingeplant. In 2009 zijn daar de geveltuintjes bijgekomen.
Op de groenmarkt kunnen bewoners die een boom- en/of geveltuintje hebben, hun waardebon inwisselen voor plantjes. De leden van het wijkplatform hebben deze waardebonnen bij de bewoners thuis bezorgd.
Onlangs heeft het wijkvernieuwingsteam een prijsvraag uitgeschreven met als thema ‘maak het mooier met elkaar in Velp Zuid’ (zie bijlage).Tijdens de groenmarkt deelt het team flyers uit en kunnen bewoners informatie krijgen over deze prijsvraag.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.