Plan tegen drugsgebruik Brummen

BRUMMEN – De gemeente Brummen wil drugsgebruik onder jongeren aanpakken. Het blijkt dat er steeds meer drugs worden gebruikt, met name cannabis, GHB, XTC en andere pillen.

De gemeente krijgt de laatste tijd steeds meer signalen dat problematisch drugsgebruik aan de orde is, onder andere van jongerenwerk, maatschappelijk werk en de politie. Het gaat in de gemeente Brummen niet om meer drugsgebruik dan in de omliggende gemeenten, maar het blijft alsnog problematisch. Reden voor Brummen om een plan van aanpak op te willen stellen.
Men wil komen tot een gestructureerde aanpak, waaraan lokale en regionale partners worden betrokken, zoals politie, jongerenwerk, maatschappelijk werk, GGD en Tactus verslavingszorg. De aanpak richt zich op jongeren tot 23 jaar. Het plan moet gaan aansluitend op het regionale project alcoholmatiging onder jongeren. Het is bekend dat drugs en alcohol veelvuldig samen worden gebruikt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.