Geraniums nog altijd geliefd

VELP – “We waren vrij vlot van alle planten en bloemen af”, vertelt Diny Meyboom, bestuurslid van het actiecomité van drum- en showfanfare Mr. H.M. van der Zandt uit Velp. Vlak voor het einde was alles al uitverkocht op de jaarlijkse geraniummarkt van de drum- en showfanfare.

De geraniummarkt wordt ieder jaar weer goed bezocht. “Het was heel erg druk”, aldus Meyboom. “We waren er al vroeg, want om 08.15 werden de bloemen en planten al afgeleverd. Toen de markt om 09.00 uur begon, was het meteen al heel druk”.
Bezoekers konden niet alleen kiezen uit geraniums in alle soorten en maten, maar ook uit verbena’s, bercopa’s en thunbergia’s. Meyboom: “De geraniums blijven tocht de hoofdmoot van de markt”.
Niet alleen oudere mensen brachten een bezoekje aan de markt, ook veel jongeren wisten het schoolplein van de Fredericusschool te vinden. “Zeker vanaf een uurtje of elf, toen de drum- en showfanfare optrad. De kinderen komen gewoon achter de muziek aan”, vertelt Meyboom. “Toen de muziek kwam, waren er alleen bijna geen bloemen meer”.
De opbrengst van de geraniummarkt is voor de aanschaf van nieuwe uniformen en instrumenten. “Hoeveel het is, is niet van belang. Het gaat in de spaarpot”. – Foto Marc Pluim.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.