Eerste IJswijn voor burgemeester

DIEREN – Dit jaar kun je de eerste Nederlandse ijswijn sinds mensenheugenis drinken. Hij komt van de Johanniter-druif die het in ons klimaat aardig doet. De bevroren druiven zijn geplukt in wijngaard Domein Hof in Dieren, de grootste ommuurde wijngaard van ons land. Op 2 hectare staan daar zo’n 6000 stokken. “Na eerste persing bleek dat een hoog suikergehalte en frisse zuren deze dessertwijn gaan karakteriseren”, aldus wijnmaker Joep Cretier, die al enkele jaren op de kans ‘loerde’ om druiven te kunnen plukken nadat ze volledig bevroren zijn geweest aan de rank. In november 2010 was het zover en maandag werd de eerste Dierense ijswijn van die pluk gepresenteerd en natuurlijk geproefd.

De eerste fles ijswijn werd door Joep Cretier aan geboden aan burgemeester Petra van Wingerden. Ook wethouder Hans Elsenaar dronk een glaasje mee, evenals een vrijwilliger van de wijngaard.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.