Home / Dieren / Leden Gazelle Nieuwland en Erica’76 stemmen in met fusie

Leden Gazelle Nieuwland en Erica’76 stemmen in met fusie

DIEREN – Tijdens twee gelijktijdig gehouden ledenvergaderingen, stemden de leden van de Dierense voetbalclubs Erica’76 en Gazelle Nieuwland maandagavond in met een fusie. Een meerderheid zei ‘ja’ tegen het voorstelen van beide besturen. Een meerderheid koos ook voor VV Dieren als naam.

Het volgende seizoen, dat in september begint, komt te vroeg voor de fusie. Er moet nog teveel geregeld worden om dat te halen, maar vanaf het seizoen 2012/2013 komt de Voetbalvereniging Dieren in actie. De derde Dierense voetbalclub, Dierensche Boys, is niet bij de fusie betrokken. Zij blijven liever klein en zelfstandig. De nieuwe club zal ongeveer 1000 leden tellen.
Eén van de vragen die nog zal moeten worden beantwoord, is die van de speeldag: zaterdag of zondag? Gazelle Nieuwland speelt op zaterdag, in de 2e klasse, Erica op zondag, volgend seizoen na degradatie in de 3e klasse. Ook bestaat een mogelijkheid voor twee eerste elftallen.

Als het aan de Rhedense sportwethouder Ronald Haverkamp ligt, wordt het fusieplan beloond met twee gloednieuwe kunstgrasvelden op sportpark Het Nieuwland. De financiering daarvan wordt in deze tijden van bezuinigingen mede mogelijk gemaakt doordat de grond van enkele huidige velden vrij komt voor andere doeleinden, zoals bebouwing. Kunstgras kan dubbel zo vaak gebruikt worden en is praktisch altijd bespeelbaar. Overigens denkt Haverkamp in een later stadium ook aan kunstgras in Rheden en Velp.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.