Plan voor rondweg krijgt langzaam maar zeker vaste vorm

HUMMELO – Het tracé voor de Rondweg Hummelo ligt definitief vast. Bezwaarmakers hebben geprocedeerd tot aan de Raad van State, maar deze heeft alle bezwaren ongegrond verklaard. Hiermee is de streekplanherziening en dus het tracé definitief. De gemeente moet nu het bestemmingsplan vaststellen.

De gemeente Bronckhorst moet nu aan het werk met het bestemmingsplan. Hierbij geeft men aan niet te snel te werk willen gaan, maar liever zorgvuldig de belangen van voor- en tegenstanders af te wegen. Daarom zijn twee extra stappen in het proces ingevoegd. Ten eerste is het verkeersmodel geactualiseerd. In het Milieu Effect Rapport (MER) is gebruik gemaakt van verkeerscijfers uit 2005. Voor de bestemmingsplanwijziging heeft de provincie de cijfers geactualiseerd tot en met 2009. Deze nieuwe cijfers hebben ook geresulteerd in een herberekening van de lucht- en geluidskwaliteit.
Het proces zal de komende maanden niet heel vlot verlopen. Voor het bestemmingsplan is een besluit-MER nodig. Het MER van de streekplanherziening is hiervoor niet gedetailleerd genoeg en er moet dus een nieuwe MER worden gemaakt. Het bestemmingsplan kan hierdoor pas in de zomer ter inzage worden gelegd. Dit doet de gemeente Bronckhorst niet en daarom zal de inzage pas na de vakantieperiode beginnen. Zodra de eerste zienswijzen binnenkomen, wordt gestart met het beantwoorden en verwerken daarvan. Dit loopt door tot na de sluitingstermijn van de terinzagelegging. Daarom is de vroegst mogelijke behandeling van het bestemmingsplan in de raadsvergadering van november.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.