Laatste exposities in K13

VELP – De laatste tentoonstellingen in K13 in Velp worden zaterdag 14 mei geopend om 16.00 uur. In de grote tentoonstellingszaal is Wild Stoken te zien, een tentoonstelling van keramisch werk gebakken in een in de tuin van K13 gebouwde raku-oven. In de salon opent de tentoonstelling Needle & Soul, een samenwerkingsproject tussen beeldend kunstenaars en beoefenaars van huisvlijt. Ik Zit in Mijn Karretje is een presentatie van beeldend kunstenaar Jaap Kroneman. De titel is ontleend aan het tot nu toe enige door Jaap Kroneman geschreven gedicht.
Zondag 19 juni om 14.00 uur wordt het keramische werk van Wild Stoken geveild tijdens het afscheidsfeest van K13. De deuren van de kunstzaal gaan om 12.00 uur open. Behalve de veiling is er muziek, eten en drinken. De mensen van K13 halen herinneringen op, maar willen dat niet alleen doen. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aan het eind van de middag wordt de deur met een enorme knal gesloten.
Toch gaat K13 dan nog niet helemaal dicht. In augustus richten Jacques Blommestein en Wicher Hupkes de tentoonstelling Los Zand in. De tentoonstelling bevat werk van beide kunstenaars en dat van hun leerlingen van het Rietveldlyceum te Doetinchem. Los Zand kan worden omschreven als een tegendraads educatief programma dat de grenzen van het kunstonderwijs vanuit de didactiek van de lelijkheid wil verleggen. Daarna is het dan echt afgelopen voor K13.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.