Faunabeheer Bronckhorst naar wildbeheereenheden

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst draagt een deel van het faunabeheer over aan wildbeheereenheden. Een efficiëntere organisatie zou de gemeente een kostenbesparing opleveren.

Niet al het faunabeheer wordt uitbesteed. Het gaat om de bescherming, beheer en schadebestrijding van wild op gemeentegronden buiten de bebouwde kom. Hieronder vallen weilanden en bossen, maar ook sportvelden, industrieterreinen en begraafplaatsen. Dit werk wordt overgenomen door wildbeheereenheden, vrijwilligersorganisaties die zorgen voor een buitengebied waarin behoud en verbetering van de kwaliteit van het landschap centraal staat. Dit houdt niet in dat de gemeente niet langer aansprakelijk is voor schade dat wild op grond buiten de bebouwde kom aanricht. Wie op gemeentegrond schade oploopt door wild, bijvoorbeeld door een aanrijding, of een gewond wild dier ziet, kan dit aan de politie doorgeven, die op haar beurt iemand van de wildbeheereenheid alarmeert. Het nieuwe beleid wordt jaarlijks geëvalueerd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.