Home / Bronckhorst / Faunabeheer Bronckhorst naar wildbeheereenheden

Faunabeheer Bronckhorst naar wildbeheereenheden

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst draagt een deel van het faunabeheer over aan wildbeheereenheden. Een efficiëntere organisatie zou de gemeente een kostenbesparing opleveren.

Niet al het faunabeheer wordt uitbesteed. Het gaat om de bescherming, beheer en schadebestrijding van wild op gemeentegronden buiten de bebouwde kom. Hieronder vallen weilanden en bossen, maar ook sportvelden, industrieterreinen en begraafplaatsen. Dit werk wordt overgenomen door wildbeheereenheden, vrijwilligersorganisaties die zorgen voor een buitengebied waarin behoud en verbetering van de kwaliteit van het landschap centraal staat. Dit houdt niet in dat de gemeente niet langer aansprakelijk is voor schade dat wild op grond buiten de bebouwde kom aanricht. Wie op gemeentegrond schade oploopt door wild, bijvoorbeeld door een aanrijding, of een gewond wild dier ziet, kan dit aan de politie doorgeven, die op haar beurt iemand van de wildbeheereenheid alarmeert. Het nieuwe beleid wordt jaarlijks geëvalueerd.
 

Lees ook

Bronckhorst is Wandelgemeente van het Jaar

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst is door wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.