Toch geen nieuwe gemeentewerf op Hazenberg

BRUMMEN – Er komt toch geen nieuwe gemeentewerf op de Hazenberg. Het college van de gemeente Brummen heeft besloten de loods aan de Arnhemsestraat op te waarderen tot dependance en de huidige werf bij het gemeentehuis op te knappen.

Momenteel telt de gemeente Brummen twee gemeentewerven: één bij het gemeentehuis in Brummen en één aan de Ringlaan in Eerbeek. Daarnaast zijn er twee opslagen aan de Hallseweg en de Arnhemsestraat. Dit gaat allemaal net wat veranderen.
Ten eerste vervalt de werf aan de Ringlaan, omdat de grond hiervan gebruikt gaat worden voor nieuwbouwwijk de Lombok. Bovendien wil de gemeente alle buitendienst centraal houden, dus zit verplaatsing naar Brummen erin. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar ook werkt dit efficiënter en bevindt de buitendienst zich dan dichter bij het kantoor.
Omdat de gemeentewerf in Brummen niet meer voldoet aan de eisen van de huidige tijd, moet ook hier iets gebeuren. “De gebouwen zijn oud en te klein voor het steeds groter wordende materieel”, verklaart wethouder Bart Elbers. De loods aan de Arnhemsestraat, ter hoogte van de rotonde bij Brummen en Leuvenheim, wordt momenteel gebruikt voor opslag. Hier komt een oude loods van de gemeentewerf in Brummen, waar de zoutopslag komt. Dit wordt momenteel in Eerbeek opgeslagen en verdeeld. De locatie aan de Arnhemseweg is hiervoor heel geschikt, omdat deze op een centraal uitvalspunt in de gemeente ligt.
De opwaardering van de gemeentewerf bij het gemeentehuis wordt uitgevoerd als ook het gemeentehuis wordt verbouwd. Zo kunnen diverse zaken samen met het gemeentehuis worden aangelegd en later gebruikt, zoals een kantine. Het is de bedoeling dat dit eind 2013 gereed is. Wanneer de locatie aan de Ringlaan wordt gesloten, hangt af van wanneer men van Eerbeek naar Brummen kan verhuizen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.