Keerzij schildert voor rolstoeltoegang

LOENEN – Creatief therapeut Corry de Mos van atelier Keerzij in Loenen en haar toenmalige cliënt Lida Maas, maatschappelijk werker en MS-patiënt, hebben een lotgenotengroep opgezet voor mensen die, net als Lida, chronisch vermoeid zijn tengevolge van een ziekte of aandoening. Samen met een aantal deelnemers is de stichting MOEd opgericht, die zich gaat inzetten om mensen die chronisch vermoeid zijn met elkaar in contact te brengen en activiteiten voor hen te organiseren. De creatieve ontmoetingsgroep Kunst als Weg werd een daverend succes, maar er was één minpunt. De werkruimte van Keerzij heeft een aantal traptreden, die een hindernis vormen voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Stichting MOEd kwam echter in contact met De Woonmensen, waarmee een deal werd gesloten. Deelnemers van de cursusgroep gaan onder leiding van Corry de Mos, samen met bewoners en de activiteitenbegeleidster een groot kunstwerk maken voor de recreatieruimte van verzorgingshuis Sainte Marie. In ruil daarvoor zorgt De Woonmensen voor een rolstoeltoegankelijke opgang naar het atelier. Maandag lost Kunst als Weg haar deel van de afspraak in, dan wordt er geschilderd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.