Voorbereidende maatregelen in verband met droogte

REGIO – Waterschap Rijn en IJssel neemt voorbereidende maatregelen in verband met de aanhoudende droogte. Het oplopend neerslagtekort en de lage waterstanden en grondwaterstanden leiden nog niet tot grote problemen. Wanneer de droogte aanhoudt tot later in het groeiseizoen, kan dit een beperking van het onttrekken van het oppervlaktewater noodzakelijk maken.

Tot nu toe was de behoefte aan water voor bijvoorbeeld de landbouw nog beperkt. Nu veel gewassen zijn gezaaid of gepoot neemt de behoefte aan water echter toe. Mensen die hun tuin willen sproeien, wordt aangeraden dat vooral tegen de avond te doen. Dat is effectiever waardoor minder water nodig is. Ook wordt overvloedig beregenen afgeraden. Door minder te bergenen groeien de wortels van planten en grassen dieper in de grond en worden de planten sterker.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.