Twee minuten stilte

RHEDEN – Burgemeester Petra van Wingerden – Boers en wethouder Ronald Haverkamp legden woensdag de eerste krans bij het monument op het Rozenbos in Rheden. De herdenking van 4 mei maakte ook dit jaar weer veel indruk op de aanwezigen.

Het blijft een plechtige, maar ook mooie bijeenkomst, die jaarlijkse herdenking van oorlogsslachtoffers. Er worden mooie woorden gesproken. Hans Rijnbende van het Comité 4 en 5 mei sprak over de jeugd, die gelukkig onbekommerd in vrijheid kan spelen. Burgemeester Van Wingerden had het over Syrië en Libië, waar momenteel gevochten wordt voor de vrijheid die Nederland in 1945 weer verkreeg. De aanwezigen zijn stil, in gedachten. Ieder denk aan wat vrijheid voor hem of haar betekent. Deze ingetogen momenten krijgen een dag later, op 5 mei, een vrolijk vervolg.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.