Home / Rheden / Twee minuten stilte

Twee minuten stilte

RHEDEN – Burgemeester Petra van Wingerden – Boers en wethouder Ronald Haverkamp legden woensdag de eerste krans bij het monument op het Rozenbos in Rheden. De herdenking van 4 mei maakte ook dit jaar weer veel indruk op de aanwezigen.

Het blijft een plechtige, maar ook mooie bijeenkomst, die jaarlijkse herdenking van oorlogsslachtoffers. Er worden mooie woorden gesproken. Hans Rijnbende van het Comité 4 en 5 mei sprak over de jeugd, die gelukkig onbekommerd in vrijheid kan spelen. Burgemeester Van Wingerden had het over Syrië en Libië, waar momenteel gevochten wordt voor de vrijheid die Nederland in 1945 weer verkreeg. De aanwezigen zijn stil, in gedachten. Ieder denk aan wat vrijheid voor hem of haar betekent. Deze ingetogen momenten krijgen een dag later, op 5 mei, een vrolijk vervolg.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.