Resultaten eerste dressuurselectie in Koninginnedagweekend

EERBEEK – Het was niet alleen feesten om de verjaardag van de Koningin, dit Koninginnedagweekend. De amazones van H.S.V. de Veluwezoom waren ook erg trots op de resultaten die zij behaalden op de eerste selectiewedstrijden voor de Gelderse Kampioenschappen. Deze vonden plaats in Loenen op de schaapsweide. Op zaterdag was het de beurt aan alle paardencombinaties.
Anjo van Dijk had een erg succesvolle dag met haar paard Quando Quando. In de klasse L2 dressuur reed zij twee erg mooie proeven die ook als zodanig beloond werden. In de eerste proef werd de combinatie eerste, met 185 punten. In de tweede proef werd een vierde plaats behaald met 195 punten. Hiermee wisten zij zich samen te kwalificeren voor de Rabobank-competitie, waar zij tevens succesvol waren. Ook hier werd een tweede prijs bemachtigd.
Vierjarige “Totivos”, oftewel het voskleurige paard Cicero, deed zijn bijnaam eer aan op deze zonnige dag. Terwijl hij nog nauwelijks wedstrijdervaring heeft, zette hij zijn beste beentje voor op deze grote wedstrijd. Laura de Wild wist de spanning af te laten vloeien in hun dressuurproef in de klasse B en mocht bij de prijsuitreiking de vijfde prijs in ontvangst nemen. De selectieproef van Remke Kwant en haar paard Bradley ging helaas iets minder fijn, maar in de tweede proef werd een mooi puntenaantal van 188 behaald in de klasse L1 dressuur. Hiermee wist deze combinatie, die zich over het algemeen veel liever met springen bezig houdt, op deze dag toch mooi de startgerechtigdheid voor de klasse L2 dressuur te behalen.
Op zondag was het de beurt aan de ponycombinaties. Lotte Jansen sprong met pony Britta, op die dag 22 jaar geworden, mee in het BB en B springen. Al eerder bewees Lotte een goede combinatie te vormen met Britta, samen kwamen ze al vaak met mooie stijlpunten thuis en behaalden zij diverse prijzen. Ook dit keer ging het goed, de combinatie bleef in beide klassen foutloos en zo ook in de barrage. Door 51 stijlpunten te behalen in de klasse B, mochten de dames voorop in de ereronde met hun eerste prijs.
Ook deed Fleur Eijerkamp het goed in het springparcours met Ukanho. In de klasse BB bleef de combinatie foutloos, wat natuurlijk vertrouwen opleverde voor het B parcours, waarin meegesprongen werd voor de selectie. Dit vertrouwen bleek er wederzijds zeker te zijn, ook hier bleef de combinatie foutloos met 47 stijlpunten. Fleur en Ukanho werden samen tweede, helaas was er maar eén prijs te vergeven. Een mooie troost hiervoor was het resultaat uit de dressuurring. In de klasse L1 wisten zij samen een vijfde plaats te bemachtigen, waardoor tevens de startgerechtigdheid behaald werd voor de klasse L2 dressuur.
Lisa Tervoort en pony Kasper startten samen in de klasse L1. In de eerste proef werd een dikke winstpunt behaald, in de tweede proef zelfs meerdere. Hier won de combinatie de eerste prijs met maarliefst 200 punten. Bente Mulder, die de knappe pony Boris zelf naar het M2 reed en het ook in de springdiscipline niet onverdienstelijk doet, deed ook mee aan de selectie. De combinatie startte nog niet eerder officieel in deze klasse, maar bewees klaar te zijn geweest voor de overstap. In de tweede proef werd een eerste prijs en een winstpunt behaald. Ook waren er winstpunten voor Anneloes Middelhoven met Bram. Zij startte hem in de klasse B dressuur en behaalde hier 181 en 184 punten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.