Koninklijke Onderscheiding voor burgemeester Fred de Graaf

APELDOORN / LOENEN – Burgemeester mr. G.J. (Fred) de Graaf (61) heeft op 29 april uit handen van de Commissaris van de Koningin in de provincie Gelderland de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Dit gebeurde na afloop van de jaarlijkse Lintjesregen op Paleis het Loo.
De Graaf is vanaf 1999 burgemeester in Apeldoorn. Daarvoor was hij burgemeester in Leersum en Vught. Op 16 februari 2011 is hij door Hare Majesteit benoemd voor een derde ambtsperiode. De Graaf is al vele jaren in tal van functies actief. Zo heeft hij lange tijd diverse bestuurlijke functies bekleed bij Het Nederlandse Rode Kruis. Vanaf 1999 is hij lid Raad van Bestuur van de Oorlogsgravenstichting. Vanaf 2003 is hij lid Eerste Kamer der Staten Generaal, vanaf 2005 vice-fractievoorzitter VVD en vanaf 2007 voorzitter Vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking. Kenmerkend in al zijn nevenfuncties is zijn tomeloze inzet voor de publieke zaak.
Door het bestuur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) is burgemeester De Graaf onderscheiden met de Prijs der Gemeenten vanwege zijn doortastende en gezaghebbende optreden tijdens en bij de nasleep van de aanslag tijdens de viering van Koninginnedag in 2009. In 1997 was hij reeds benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.