Koning van Doesburg

DOESURG – Dit jaar werd er tijdens het volegschieten op Koninginnedag in Doesburg voor het eerst met karabijnen geschoten. DE Koningstitel ging naar Jan Visser.

Waren er vorig jaar 173 schoten nodig om de vogel er af te knallen, dit jaar hadden de schutters er maar liefst 429 schoten voor nodig. Het lijkt er op dat het schieten met karabijnen toch anders is en dat dat wel de kansen voor iedereen weer nieuw maakt. In het park bij de Harmonie was het gezellig en druk en deden velen een poging schutterskoning te worden. Die eer was uiteindelijk voorbehouden aan Jan Visser, die het 429e schot loste en daarmee de schutterskoning 2011 werd. Samen met zijn zus werd hij in een fraaie oude auto naar het stadhuis gereden. Daar overhandigde burgemeester Kees Luesink aan Jan Visser de fraaie beker en de geldprijs (foto). De kop werd geschoten door Johnie van Amerongen, rechter vleugel door Frank Hartemink, linkervleugel door Gerard Hermans en de staart door loting toegekend aan Jan Visser – foto: Herman Boegman
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.