Kus voor de Koning

DIEREN – Na 814 schoten viel de vogel en werd Gido Rooyakkers de nieuwe Schutterskoning van Dieren. Het leverde hem de titel, eeuwige roem én een dikke pakkerd op.

Het vogelschieten in ‘de Kuil’ aan de Tellegenlaan was één van de hoogtepunten van de Oranjefeesten in Dieren. Vanaf woensdag draaide op het Ericapein de kermis en hoewel kermisexploitanten eigenlijk altijd klagen, zullen ze volgens DOV-voorzitter Hein van Schooten best tevreden zijn over de bezoekersaantallen en bestedingen. Het was ook perfect weer voor het uitgebreide programma met festiviteiten die voor een ieder wel iets te bieden hadden; van een ritje in de draaimolen en een optocht voor versierde fietsen, tot een uitbundige feestavonden waar het bier rijkelijk vloeide na een spectaculaire ervaring in de vijftig meter hoge ‘Booster’. En voor Dierenaar Gido Rooyakkers, hoewel tegenwoordig inwoner van Duiven, werd het dag om niet snel te vergeten. Hij werd Koning op Koninginnedag – foto Han Uenk
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.