Bijzondere dag voor bewoners Huize Johanna en De Rhijm

ARNHEM – Medewerkers van Novartis Pharma organiseerden gisteren een dagje naar uit Burgers Zoo voor de cliënten en medewerkers van Huize Johanna (Dieren) en De Rhijm (Rheden), van Siza. Jaarlijks organiseert Novartis wereldwijd deze Community Partnership Day, waarbij Novartis medewerkers zich inzetten voor de gemeenschap in hun directe omgeving. Dit jaar heeft Novartis besloten de bewoners en medewerkers van Huize Johanna in Dieren te verwennen.

Circa 60 medewerkers van Novartis Pharma B.V. uit Arnhem verzorgden voor ruim 40 cliënten en begeleiders van Siza-regio IJssel een speciale dag. Na de ontvangst vertrokken de bewoners en medewerkers richting Burgers Zoo voor een onvergetelijke dag. Het busvervoer werd deze dag gesponsord door HappyBusDay. Een groep klussers, medewerkers van Novartis, bleef achter op woonlocatie Huize Johanna om daar de gangen te voorzien van een nieuw laagje verf. Zo kregen de cliënten na het dagje uit ook nog deze vrolijke verrassing bij thuiskomst. Siza is erg blij met dit initiatief. Mede door bezuinigingen in de zorg is er de laatste jaren weinig ruimte voor extra activiteiten en faciliteiten.

Elk jaar rond 20 april zetten Novartis medewerkers zich in voor de gemeenschap in hun directe omgeving. Deze wereldwijde Community Partnership Day is in het leven geroepen na de fusie van Ciba-Geigy en Sandoz op 24 april 1996 en wordt dit jaar voor de vijftiende maal georganiseerd.

Siza, Huize Johanna en De Rhijm

Over Siza
Siza ondersteunt mensen met een handicap zodat zij kunnen leven op eigen wijze. Siza ondersteunt meer dan 2.800 mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige handicap, een aan autisme verwante stoornis of Niet Aangeboren Hersenletsel. Kinderen, jongeren en volwassenen. Van ondersteuning thuis, logeren en bso tot 24-uurszorg in een huis van Siza. Van dagbesteding bij een activiteitencentrum tot arbeid en re-integratie. Siza biedt cursussen en trainingen, vrijetijdsbesteding, diagnostisch onderzoek en hulp bij de aanvraag van een indicatie.

Zo’n 2.800 medewerkers en ruim 400 vrijwilligers leveren vanuit 150 accommodaties verspreid over de provincie Gelderland elke dag persoonlijke en deskundige zorg en dienstverlening. Van Arnhem tot Apeldoorn, van Ede tot Winterswijk.

Huize Johanna
In Huize Johanna wonen mensen met een matige tot ernstige verstandelijke handicap, varierend in leeftijd van 46 tot 77 jaar. Velen van hen wonen er al jaren. Bij de bewoners is sprake van lichte tot matige dementie en toenemende fysieke beperkingen. De meeste bewoners gaan voor hun dagbesteding naar een activiteitencentrum, enkelen naar een dagopvang voor ouderen.

De Rhijm
De Rhijm is op de eerste verdieping van het multifunctioneel centrum Rhederhof in Rheden. Op De Rhijm wonen ouderen met een verstandelijke handicap.

Over Novartis
Novartis is een wereldleider op het gebied van producten voor de gezondheidszorg die aansluiten bij de behoeften van patiënten. De op geneesmiddelen gebaseerde portefeuille is gericht op innovatieve en generieke geneesmiddelen, oogzorg, preventieve vaccins en diagnostica en toonaangevende receptvrije zelfzorggeneesmiddelen. Novartis is het enige bedrijf dat de markt op al deze gebieden aanvoert. In 2010 haalde de Groep een netto-omzet van 50,6 miljard US dollar en 9,1 miljard US dollar werd geïnvesteerd in R&D. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bazel (Zwitserland) en er werken ongeveer 119.000 mensen in meer dan 140 landen wereldwijd. In de Arnhemse vestiging aan de Raapopseweg, werken 300 mensen.

HappyBusDay
HappyBusDay rijdt GRATIS ritten voor het goede doel, mits dit geen commerciële ritten zijn, of ze rijden gesponsorde ritten waarbij de opbrengst gebruikt wordt om weer GRATIS vervoer uit te kunnen voeren voor andere aanvragen van groeperingen.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.