Emperfestival met veel talent

EMPE – De inwoners van Empe hebben drie dagen Koninginnefeest gevierd. Vrijdag, zaterdag en zondag was het Oranjepret in het dorp. Mede door het mooie weer was Koninginnedag 2011 een feest om nooit te vergeten.

Vrijdag begon met een goed bezocht Oranjebal in de feesttent met de Real Time Showband.
Zaterdagmiddag was het Emperfestival. Het optreden van de groep peuters van peuterspeelzaal de Belhamels onder begeleiding van de leidster was een grandioos optreden. Het liedje van K3 bij de politie werd met overtuiging gebracht en de politiepet paste hen allemaal. Pien Klumpert sprong een gat in de lucht toen zij van de jury hoorde dat zij samen met Tess Lammers de eerste prijs had behaald met het liedje van Anna en Senna, van het junior songfestival, My Family.
Een gedeelde tweede plaats was er voor Huub Jansen, Teun Albers en Remco van Asselt. Zij deden een optreden van de Sjonnies, mijn fiets is gejat. Deze jongens baalden echt dat hun fiets was gejat. Niet alleen de playback was heel goed volgens de jury, maar ook de zeer mooie kostuums maakten het tot een compleet optreden. Een tweede plek was er ook voor Lisette Knijnenburg, Linde Dondertman en Eline Hoetink. Deze stralende artiesten verzorgden een optreden van K3. Lianne Veldhuis behaalde de derde bij de groepen 1, 2 en 3, met haar liedje Ruimbaan van Mega Mindy.
De overige prijswinnaars zijn: Groep 4 en 5:1. Mirre Witteveen – Lady Gaga met Pokerface, 2. Rens Beuwer, Wessel te Kamp en Sven Gerritsen- 3J’s met geloven in het leven, 3. Soleil Nijman, Carien Heys, Elsa Dondertman en Renske Hoetink – K3 met lachen is gezond
En op 3. Yvette Boesveld- Kinderen voor Kinderen met Spotlight, camera microfoon. Groep 6,7 en 8:1. Suzanne Wopereis, Alies Huisman, Leverne Nijman, Odeke te Kamp, Thijs Beuwer, Lars de Winkel en Niam Evers met Petticoat, 2. Fleur Schweertman – Adele met set fire to the rain, 3. Rosan Weijenberg – Pink met raise your glass en ook een derde plaats was er voor Leon Weijenberg – Andre van Duin met 35 koeien. Voor foto’s zie ww.ove-empe.com.

Zondag was er in de feesttent een vrolijke muziekmiddag die door Wim Ruegebrink was samengesteld. Het Duo Dijon brak de spits af met gezellige liedjes. Daarna was het podium voor Vinocanka. Acht rasmuzikanten brachten pittige Egerlander en Tjechische nummers aan de lopende band. Tweemaal mocht het orkest uit Lochem optreden.
Gezellige liedjes waren er ook van de harmonicagroepen Noa Warktied uit Empe en de Sterrenbostrekkers uit Tonden. Twee groepen met oudere harmonicaspelers die het volop genieten van het muziekmaken. De Trekzakgroep Markelo kwam deze middag in een kleine samenstelling maar brachten toch verdienstelijk enkele vlotte nummers. Ook was er nog een vrije groep van harmonicaspelers van diverse groepen die speelden onder leiding van Henk Barmentlo.
De gasten uit Lochem mochten de finale spelen. De groep bracht blaasmuziek van de hoogste plank. Voorzitter Henk van Reen sprak aan het eind van de middag een dankwoord tot de velen die het Koninginnefeest 2011 mogelijk hadden gemaakt – foto’s: Wim de Winkel
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.