Home / Loenen / Lonapark weer sieraad voor dorp

Lonapark weer sieraad voor dorp

LOENEN – Menigeen die het Loenense Lonapark passeerde, is het opgevallen dat hier de laatste flink is gewerkt aan het opknappen van het parkje. Begin dit jaar plaatste de gemeente Apeldoorn al een nieuw bruggetje over de spreng zodat op verschillende plekken Het Eiland bereikt kan worden.

De groendienst van de gemeente en andere medewerkers hebben het parkje een flinke opknapbeurt gegeven en het ziet er nu weer open een verzorgd uit. Een werkgroep van de Dorpsraad Loenen heeft met de gemeente al een paar jaar gesprekken gevoerd. Doordat de muziektent was gesloopt ontstond er een gat in de begroeiing. De rododendrons, die hier al lang staan en ieder voorjaar prachtig bloeien waren, zijn in de loop der jaren te fors uitgegroeid. Deze struiken kregen een flinke snoeibeurt. Enkele bomen verdwenen. Het pad dat rondom over Het Eiland loopt werd opnieuw aangelegd. In het middenveld kwamen een paar nieuwe boompjes en het werd opnieuw ingezaaid. Ook de bermen van de Mei-Allee die tussen Het Eiland en de vijvers lopen, werd ontdaan van opgroeiende struikjes. Ook het bosje tussen fietspad en Mei-Allee met de welbronnen voor de vijvers. Vanaf de Hoofdweg is het parkje nu doorzichtig geworden en zeker weer een aanwinst voor het dorp. Op Het Eiland komen een paar banken waar de wandelaars en fietsers heerlijk kunnen vertoeven. De bruggetjes in het Lonapark (ook het bruggetje tussen de eerste en tweede vijver) worden nog wit geschilderd – Foto Martien Kobussen
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.