Buurtbemiddeling zoekt nieuwe bemiddelaars

REGIO – Buurtbemiddeling is in de gemeenten Rheden, Rozendaal en Doesburg een succes. Steeds meer inwoners van deze drie gemeenten schakelen de hulp van buurtbemiddelaars in bij problemen. Sinds vorig jaar voert de Stichting Rijnstad uit Arnhem het project uit. Omdat het aantal aanmeldingen groeit, is Buurtbemiddeling nu op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Deze krijgen eerst een training, voordat zij samen met een ervaren collega op pad gaan.

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dit is helaas niet altijd vanzelfsprekend. Soms levert de omgang met een buur of buurtgenoot irritaties op. Vaak begint een burenruzie met een kleine ergernis. Als dat niet uitgesproken en opgelost wordt, kan zoiets behoorlijk oplopen en het woongenot ernstig aantasten.
Bij Buurtbemiddeling draait alles om vrijwilligers: de ‘buurtbemiddelaars’. Bij elk conflict zet de coördinator van Buurtbemiddeling twee goed getrainde vrijwilligers in. Zo dragen zij er toe bij dat iedereen prettiger kan wonen in zijn of haar eigen straat en wijk. De vrijwilligers hebben geheimhoudingsplicht.

Wie belangstelling heeft kan contact opnemen met: Heleen Woelders, Projectcoördinator Buurtbemiddeling Rheden, Rozendaal en Doesburg, tel.: 026-3127805 ( maandag en donderdag), e-mail: buurtbemiddelingRRD@rijnstad.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.