Home / Doesburg / Proclamatie voor Max van der Stoel gedrukt in Doesburg

Proclamatie voor Max van der Stoel gedrukt in Doesburg

DOESBURG – Op 17 november 2007 ontving de zaterdag overleden Mr. Max van der Stoel namens het perscentrum Nieuwspoort en de gemeente Den Haag de prijs van het vrije woord. Deze prijs was een waardering voor de inzet van Van der Stoel op internationaal gebied waarbij het vooral gaat om de vrijheid van meningsuiting. De prijs bestond uit een gouden speld en een proclamatie.
Deze oorkonde werd gedrukt in Doesburg. De historische boekdrukkerij ontving daartoe opdracht, aangezien zij in het bezit is van een uitgebreide collectie loden en houten drukletters. Zo werd een groot deel van de tekst handgezet in het lettertype Libra (vrijheid) en de naam in het lettertype Proclamatie. De drukproef is dinsdag te zien in de drukkerij aan de Burg. Nahuyssingel 28.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.