Veel steun voor zwembad

RHEDEN – “Dit zwembad heeft een enorm rijke geschiedenis en is heel belangrijk voor onze samenleving. Het vervult al bijna vijftig jaar een belangrijke sociale functie”, aldus Bert Maas, oud-beheerder van het openluchtzwembad in Rheden. Maas was erbij in 1963 toen zwembad Rheden werd geopend. Op zondag 1 mei, tijdens de Dag van het Zwembad opende Maas het Zwembadseizoen 2011.

Het college van de gemeente Rheden wil het zwembad na dit seizoen sluiten, maar Maas en de vele honderden bezoekers, inclusief diverse vertegenwoordigers van de Rhedense politiek, waren het over één ding eens: Zwembad Rheden moet behouden blijven.
Bezoekers van de Dag van het zwembad genoten zondag van een gevarieerd programma. Nadat de deuren om 10.00 uur open gingen, werd door PFC Rheden een demonstratie synchroomzwemmen (foto) gehouden. Na de opening van Maas vond in het familiebad een bijzondere Flashmob plaats op het toepasselijke nummer I had the time of my life. Onder leiding van International Jeroen Cavaltje van Polar Bears Ede vond daarna een waterpolo-clinic plaats. Dweilorkest 94 ½ uit Rheden zorgde voor een spontane muzikale ondersteunende bijdrage, terwijl de jeugd genoot van diverse waterspelen, verzorgd door Peter Oversteegen. – Foto Han Uenk.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.