Verbolgen vrijwilligers halen website van JC0313 uit de lucht

DOESURG – Wie een kijkje neemt op de website van jeugdcentrum 0313 in Doesburg, wordt doorgelinkt naar een verklaring van een aantal vrijwilligers. Kort geleden werd de opening van de nieuwe skatebaan aangekondigd, die op 1 mei zou plaats vinden. Die opening werd echter onverwacht al op 22 april gedaan, zonder alle jongeren en pers van de gewijzigde datum op de hoogte te stellen.

Dit is volgens de vrijwilligers maar één van de voorbeelden waarin Cambio, belast met het jongerenwerk in Doesburg, tekort schiet. In de verklaring op de site valt het volgende te lezen: “Er valt niets op te bouwen als om je heen alles wordt afgebroken. Nadat eerder al het contract van de voormalig jongerenwerker niet werd verlengd, is nu ook het contract van de beheerder van 0313, Marijke Kroon, beëindigd. Eerder al werden personen welke een sleutelrol vervulden binnen jeugd gerelateerde instellingen weggepositioneerd. En werd door Cambio als volleerd strategokampioen het ontzetten van bestaande taken en banden tussen het personeel zwaar ingezet. Stichting Cambio doet uitstekend werk met onder andere het initiëren van veegploegjes in Deventer, waardoor jongeren door het uitvoeren van werk met een maatschappelijk belang een kans wordt geboden op een goed bestaan. Hiermee toont het zich meer dan geschikt om wijken schoon te vegen van straatvuil. Binnen de muren van 0313 stapelt de vuile was zich echter op en laat het door de Gemeente vrijgelaten beheer door Cambio een naar geurtje achter. De Gemeente lijkt bedwelmd te zijn door de geur van perceptie en laat zich mede door de roos(kl)geurige nieuwsbrieven wederom overtuigen tot een volgende contractverlenging, terwijl verschillende teamleden de neus ophalen voor het
gevoerde ‘beleid’.” De conclusie is volgens de vrijwilligers: “De straat is schoon, maar daarmee is ook het benodigde straatwerk beperkt en het beheer weggeveegd. De Doesburgse jongeren blijven als de grote verliezers achter. Nagenoeg het gehele vaste vrijwilligersteam zegt hiermee het vertrouwen in Cambio op en ziet de verdere tendens van leegloop met lede ogen aan. Bovenstaand bericht is uit initiatief van meerdere vrijwilligers ontstaan. Eerder genoemde personen met beëindigd dienstverband treffen geen blaam.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.