Heerlijk Koninginnedagfeest

VELP – Tienduizenden bezoekers, Velpenaren en bewoners van de buurdorpen, schuivelden zaterdag langs de 225 kramen met ‘brocante’, eigengemaakte kussentjes, babykleertjes en versierde spiegels. Er waren ook Bosnische hapjes, Indische cake en Italiaanse lekkernijen. De politie schat het aantal bezoekers op 40-45.000. Het waren vooral Velpenaren die achter de kramen stonden. Stichting Velp voor Oranje organiseerde deze antiek- boeken-, stekjes- en rommelmarkt nu voor de 20ste keer, bijgestaan door leden van CV De Narrenkap. De markt staat inmiddels bekend als “de grootste van Oost-Nederland”.

Ook bij de Kinderspelen op het Burgemeester Brandtplein was het gezellig druk. Meer dan 600 kinderen deden mee aan de Kinderspelen. En op het grasveld voor de Kinderrommelmarkt was om 10 uur al geen stukje meer onbezet. De organisatoren spreken van een “rustig verlopen” Koninginnedag in Velp: geen ongelukken, geen problemen, en een bijzonder gemoedelijke, gezellige sfeer.

Straattekenen
Na de Aubade, waar burgemeester Petra van Wingerden-Boers een toespraak hield, en na het oplaten van de honderden ballonnen gingen ruim 300 kinderen straattekenen. De juryleden, onder voorzitterschap van mevr. Ada Spaargaren, hebben na een uur wikken en wegen besloten tot de volgende prijswinnaars:
Groep 2-3 jaar: 1. Tine (139); 2. Festus (202); 3. Lex (182). Groep 4-5 jaar: 1. Teun (221); 2. Koen (307); 3. Amber (351). Groep 6-7 jaar: 1. Stijn (175) en Loek (162); 2. Robijn (257); Yvonne (288). Groep 8-9 jaar: 1. Veerle (216); 2. Silke (238); 3. Sjoerd (169). Groep 10 t/m 12 jaar: 1. Ann (161); 2. Ruben; 3. Jesper. De prijzen die nog niet zijn meegenomen staan bij de fam. Den Boer, Vijverlaan 13, Velp. Tel.:026-3613944 en 06-39080132.

Villaparkconcert
Bij het Vogelschieten in het Ossendal werd dit jaar een voormalige Koning tot Keizer gepromoveerd: de heer G.J. Saalmink uit Velp. In een antieke koets, getrokken door twee paarden, werd de kersverse Keizer en zijn echtgenote naar het Velpse feestterrein – het Burgemeester Brandtplein – gebracht, waar zij werden gehuldigd door wethouder Hans Elsenaar. De Oranje Klassieker Rit Velp trok ondertussen honderden belangstellenden naar de oprijlaan van Kasteel Biljoen. In de ochtend was de Overtuin het decor van een rit met oude legermotoren van Keep Them Rolling.
Tijdens het Villaparkconcert stonden dezelfde oldtimers ’s avonds rondom de vijvers, terwijl in de muziektent “The New Orleans Dixie Skaters” uit Eindhoven speelden. Dit traditionele slot van Koninginnedag blijkt inmiddels een dorps aandoend sociaal samenzijn. Want uit heel Velp komen mensen hier naar toe om gezellig even na te praten, een drankje te drinken en een geroosterd hapje te eten (verzorgd door studenten van Hogeschool Larenstein). Het bestuur van Stichting Velp voor Oranje en de meer dan honderd vrijwilligers van zo’n zestien meewerkende verenigingen kijken terug op een bijzonder geslaagde Koninginnedagviering in Velp.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.