Avondvierdaagse Dieren zoekt vrijwilligers

DIEREN – De jaarlijkse avondwandelvierdaagse in Dieren wordt dit jaar alweer voor de 44e keer georganiseerd. Gemiddeld komen hier ruim twaalfhonderd deelnemers op af, maar er zijn ook genoeg vrijwilligers nodig om het evenement te organiseren en begeleiden.

In Dieren zorgt de huidige Plaatselijke Regelings Commissie voor de organisatie in de plaatsen Dieren, Ellecom, Laag-Soeren en Spankeren. Tot een aantal jaren geleden kom men meestal rekenen op ongeveer 35 medewerkers. Zij zijn nodig om alles in goede banen te laten verlopen. De laatste jaren neemt het bestand van vrijwilligers echter af. Enerzijds doordag vrijwilliger uit de regio verhuizen, maar vooral doordat mensen moeten afhaken in verband met leeftijd en gezondheid. Hoewel ook de belangstelling afnam, is mede door een tekort aan vrijwilligers de wandeling van 15 kilometer enkele jaren geleden geschrapt.

Om de vierdaagse de komende jaren te kunnen waarborgen, is het belangrijk dat er mensen bijkomen. De huidige club telt mensen van alle leeftijden, van 25 tot 75, maar met name jongeren zijn welkom. Voor de uitvoering kost dit slechts vier avonden in het jaar en voor de verkeersregelaars nog een extra avond in januari of mei. Het grootste aantal vrijwilliger wordt buiten ingezet voor bijvoorbeeld helpen bij het oversteken, maar er zijn ook jongere mensen nodig die op de fiets het bosgebied in willen om de routes uit te zetten, vooraf te controleren, de bordjes op te halen en kaartjes te controleren bij deelnemers. De laatste avond wordt iedereen ingezet om het verkeer in goede banen te leiden bij de grote intocht.

De organisatie stelt geen eisen aan vrijwilligers, maar is wel op zoek naar enthousiaste mensen die met anderen willen samenwerken. Mensen die (tijdelijk) zonder werk of studie zitten, die een beperking hebben of misschien uit een ander land komen: iedereen is welkom. De organisatie zorgt voor de verzorging van de medewerkers op de avonden dat zij actief zijn. Daarnaast is er via de wandelbond een verzekering afgesloten.

Dick Teunissen, 0313-420230; Theo Hennekes, 0313-422060
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.