Wethouder Hofman weggestuurd door Doesburgse gemeenteraad

DOESBURG – Tijdens een zinderende raadsvergadering is door de gemeenteraad van Doesburg wethouder Frans Hofman weggestuurd. Aanleiding was de enorme financiële overschrijding in het project Noordelijk Molenveld, waarvoor Hofman verantwoordelijk was.

Dinsdag was er al een raadsvergadering waarin de perikelen van het Noordelijk Molenveld werden besproken. Op de begroting van 2,8 miljoen – wat de revitalisatie zou gaan kosten -komen nu 2,1 miljoen aan meerwerk kosten.
Het rapport over deze overschrijding en het second opinion rapport maakten dat de raad van Doesburg verbolgen was over alles wat er mis is gegaan vanaf het moment dat de eerste schop de grond inging. Geen toezicht, geen voortgangsrapportages, geen momenten waarop meerwerk werd gemeld dat alles wordt wethouder Hofman zwaar aangerekend.

Donderdagavond was de raad weer bijeen om de laatste punten te bespreken. Echter, nieuwe feiten kwamen niet boven tafel anders dan dat er nalatigheid is geweest door de verantwoordelijke wethouder maar ook door ambtenaren, ingenieursbureau DHV (dat het bestek maakte) en aannemer Jaartsveld.
Gezien het feit dat de uiteindelijke verantwoording bij de wethouder ligt, werd een motie van wantrouwen ingediend door de oppositie partijen VVD, CDA, GroenLinks en PvdA. De stemming hierover liet zien dat ook coalitiepartij De Stadspartij, van mening was dat deze zaak toch echt niet kon.
Met 10 stemmen voor de motie en 5 tegen, werd deze aangenomen. Echter Frans Hofman legde dit naast zich neer en toen volgde er een motie van ontslag. Ook deze werd met 10 tegen 5 stemmen aangenomen, zodat de wethouder gedwongen werd te vertrekken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.