‘Verver had niet mogen stemmen over Koppelenburg-Zuid’

BRUMMEN – Volgens de PvdA had wethouder Greetje Verver zich van stemming moeten onthouden bij de ontwikkeling van de locatie Koppelenburg-Zuid in Brummen. Aangezien zij aan de Koppelenburgerweg woont, is ze belanghebbende en zou zij zich volgens de partij niet met de stemming hebben moeten bemoeien.

‘Dat een wethouder een minderheidsstandpunt inneemt, is geen uitzondering. Daar heeft de PvdA geen probleem mee. In dit geval lag het anders. Het perceel van de woning van wethouder Verver grenst aan de te bebouwen locatie Koppelenburg-Zuid. Daardoor is zij belanghebbende. Door mee te stemmen en ook nog voor een andere variant te kiezen, kan ze de indruk wekken dat zij daar belang bij heeft. De PvdA is van mening dat een wethouder de schijn van belangenverstrengeling te allen tijde moet voorkomen. Mevrouw Verver had in het college bij dit dossier niet aan de stemming moeten deelnemen’, zo laat de Brummense fractie weten. ‘De PvdA wil wel geloven dat zij integer gehandeld heeft, maar het is en blijft een domme politieke handeling, waar zij in de toekomst nog last van kan krijgen.’
In de gemeenteraadsvergadering van april heeft PvdA’er Richard Pawlot wethouder Verver gewezen op dit standpunt. Hij vindt het vreemd dat er in het college nog niet over de kwestie is gesproken. Verver gaf aan zich niet te hebben gerealiseerd dat zij belanghebbende is. Burgemeester Joosten nam het woord en vond de stemming, net als coalitiepartijen VVD en IPV, geen probleem.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.