Halfvastenoptocht gul voor verenigingen

ANGERLO – Liefst acht Angerlose verenigingen mochten een schenking in ontvangst nemen van de stichting Halfvasten Angerlo. Het geld is afkomstig uit de opbrengsten van de Halfvastenoptocht 2011. Samen met vertegenwoordigers van vrijwilligers, hulpverleners en medewerkenden aan de Halfvastenoptocht, waren zij naar dorpshuis de Meent gekomen waar het Halfvastenweekeinde werd geëvalueerd.

Voorzitter Jan Hendriks kon met zijn bestuur terugzien op een zeer geslaagd evenement. “Het was prima weer en er kwamen veel mensen op de optocht af. Zo’n 4500 betalende bezoekers kende de optocht op zondagmiddag, waarbij de inwoners uit Angerlo met familie en bekenden niet hoefden te betalen. Tel daarbij nog eens de gratis entree voor kinderen, dan kom je uit op ongeveer 10.000 bezoekers!” Volgens Hendriks was de optocht dit jaar te vol: “Volgend jaar moet het aantal minder worden en zullen we strenger gaan selecteren! Foto’s en eventuele bezoeken vooraf zullen bepalen of een groep mag meedoen! Nu al is bekend dat volgend jaar wagens uit de plaats Zeeland gaan meedoen. Trouwens, in Zeeland ligt de Halfvastenoptocht wat op zijn ‘gat’. Er doen nog maar zo’n tien wagens aan mee nadat de horeca de organisatie heeft overgenomen. Het is daar nu alleen nog maar een commercieel gebeuren! Wij gaan volgend jaar dan ook het Nederlands Kampioenschap voor Carnavalswagens organiseren!”

Vervolgens somde de voorzitter een reeks van verbeterpunten op die bij de volgende Halfvastenoptocht (op zondag 11 maart 2012) zullen worden doorgevoerd. Zo worden meer dixies ingezet, blijven de plastic bekers gehandhaafd, tijden worden aangepast en alcoholgebruik door jongeren onder de 16 jaar wordt verboden. Ook chauffeurs van carnavalswagens mogen beslist geen alcohol gebruiken, waar streng op wordt toegezien! Dweilorkesten blijven gehandhaafd, maar zullen nu op diverse locaties gaan spelen, wat een extra sfeer zal geven. Verder komt er een tweede hoogwerker (allebei met meer geluidsboxen) in de Dorpsstraat en zal er een extra feesttent op het Velsplein worden neergezet voor bezoekers die de grote tent te druk vinden en om deze te ontlasten.

Na de pauze werd bestuurslid Els Oostendorp in het zonnetje gezet met een bloemetje voor haar 12,5 jaar lidmaatschap. Want zij is er vanaf de eerste Halfvastenoptocht al bij. Vervolgens mochten de aanwezigen vragen stellen en ideeën aanreiken aan het bestuur.
Tot slot van de avond werden de schenkingen uitgereikt aan acht Angerlose verenigingen (foto): Jeugdvakantieweek, De Hobbit, Ontspanningsvereniging Ouderen, muziekvereniging Nieuw Leven, Oranjevereniging Angerlo, Buurtpreventie Angerlo, jeugdsoos de Markies en Welfare Angerlo. Voorzitter Jan Hendriks bedankte eenieder voor zijn en haar aanwezigheid en ziet iedereen graag terug bij de volgende Halfvastenoptocht op zondag 11 maart 2012.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.