Lomar Sportvilla mag van Rheden bouwen

DIEREN – Eén bezwaar kwam er slechts tegen de wijziging van het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van Lomar Sportvilla op het oude overdekte zwembadterrein in Dieren. Het college van de gemeente Rheden heeft dit bezwaar nietig verklaard en geeft daarmee groen licht voor de nieuwbouw.

Louis en Marga Hendriks, eigenaren en exploitanten van Lomar Sportvilla waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe ruimte omdat de huidige locatie te krap is. Zij kwamen met een plan bij de gemeente en die was enthousiast. Er was alleen een wijziging in het bestemmingsplan noodzakelijk.
Het bezwaar dat was ingediend had betrekking op de verkeersdrukte op de Admiraal Helfrichlaan die de sportvilla aan zou trekken. Het college stelt echter dat die weg is aangelegd als toegangsweg naar de sportvelden. Ook wijzen verkeerstellingen uit dat bij een verdubbeling van de verkeersdrukte het nog binnen de richtlijnen van de gemeente valt. Het bezwaar is daarmee van de baan geveegd.
Eind mei beslist de gemeenteraad over de wijziging in het bestemmingsplan. Als alles meezit kan na deze zomer begonnen worden met de bouw van Lomar Sportvilla.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.