Home / Hoog-Keppel / Bronckhorst wil Hessenbad en -hal overdragen aan Zonnewater

Bronckhorst wil Hessenbad en -hal overdragen aan Zonnewater

HOOG-KEPPEL – De gemeente Bronckhorst en de stichting Zonnewater zijn al enige tijd in gesprek over samenvoeging van het Hessenbad en zorgbad Zonnewater. Het gemeentebestuur van Bronckhorst heeft onlangs besloten de exploitatie en het beheer van het Hessenbad en de Hessenhal over te dragen aan stichting Zonnewater, wanneer de gemeenteraad hiermee instemt. Ook de gebouwen worden verkocht aan de stichting.

Met deze samenvoeging wordt de noodzakelijke uitbreiding van Zorgbad Zonnewater mogelijk en blijven tegelijkertijd de huidige sportfaciliteiten in Hoog-Keppel toegankelijk voor de inwoners en verenigingen.
Stichting Zonnewater is met zijn activiteiten een zorgaanbieder, die gezien de grote vraag in een belangrijke behoefte voorziet. Directeur van de stichting Zonnewater Ingrid Bassie: “Met de uitbreidingen willen we ook een verbreding van de doelgroep bereiken, waaronder grotendeels het publiek van het huidige Hessenbad”. Voor de gemeente is voorwaarde voor de samenvoeging dat het les- en schoolzwemmen en vrij zwemmen gewaarborgd blijven. De raad beslist in juni of de overdracht definitief doorgaat.
 

Lees ook

De mooiste koopjes

HOOG-KEPPEL – Het is een evenement dat bij velen al jaren vast op de agenda …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.