Home / Dieren / Kunstwerk rotonde hersteld

Kunstwerk rotonde hersteld

DIEREN – Het kunstwerk op de rotonde Kanaalweg/Imboslaan in Dieren is weer hersteld. Het werk van de Apeldoornse kunstenaar en ontwerper Tirza Verrips werd in 2002 bij de opening van die rotonde geplaatst. Het vormt samen met de aankleding van de kanaalbrug één geheel. De bevolking van Spankeren had voor het ontwerp van Verrips gekozen.

Eind oktober vorig jaar werd het deel op de rotonde (eigendom van de Provincie Gelderland) zwaar beschadigd bij een ongeval, waarbij een 69-jarige man uit Apeldoorn om het leven kwam. Het deel op de brug (eigendom van de gemeente Rheden) bleef onbeschadigd.
Het verkeer ondervond woensdag enige tijd hinder bij het herplaatsen van de metalen constructie, die met tuitouwen op de plek wordt gehouden.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.