Kunstwerk rotonde hersteld

DIEREN – Het kunstwerk op de rotonde Kanaalweg/Imboslaan in Dieren is weer hersteld. Het werk van de Apeldoornse kunstenaar en ontwerper Tirza Verrips werd in 2002 bij de opening van die rotonde geplaatst. Het vormt samen met de aankleding van de kanaalbrug één geheel. De bevolking van Spankeren had voor het ontwerp van Verrips gekozen.

Eind oktober vorig jaar werd het deel op de rotonde (eigendom van de Provincie Gelderland) zwaar beschadigd bij een ongeval, waarbij een 69-jarige man uit Apeldoorn om het leven kwam. Het deel op de brug (eigendom van de gemeente Rheden) bleef onbeschadigd.
Het verkeer ondervond woensdag enige tijd hinder bij het herplaatsen van de metalen constructie, die met tuitouwen op de plek wordt gehouden.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.