Fiets-Fit bezorgt Last Gear 200e lid

EERBEEK – De derde serie Fiets-Fit van moutainbike vereniging Last Gear en wielerspecialist FietsPro uit Eerbeek, is bijzonder succesvol verlopen. Zonder er noemenswaardige reclame voor te hoeven maken, kwamen zoveel aanmeldingen binnen, dat de inschrijving vroegtijdig moest worden gesloten.

Voor de Eerbeekse mountainbike vereniging was het weer een enorme uitdaging om de maar liefst 50 deelnemers in zes achtereenvolgende clinics de basistechnieken van het mountainbiken bij te brengen.

Fiets-Fit is een landelijke actie welke wordt geïnitieerd vanuit de Nederlandse ToerFiets Unie (NTFU) met als doel mensen op een vrijblijvende en laagdrempelige wijze kennis te laten maken met de wielersport. Zij benaderen hiervoor wielerzaken en verenigingen. Deze combinatie maakt dat de deelnemers goed en volledig over alle facetten van de sport geïnformeerd kunnen worden.
In het weekend van 19 en 20 Maart werd er begonnen met de basistechnieken van het remmen, schakelen en de balans op de fiets. Deze werden al snel gevolgd door de meer tot de verbeelding sprekende technieken variërend van bochten, klimmen, dalen en het nemen van diverse obstakels. Als afsluiting, en tevens einddoel van de clinicserie, stond er op 17 April een toertocht van 30 kilometer op het programma.
De deelname aan Fiets-Fit had geen enkele verplichting tot een verenigingslidmaatschap, maar het resultaat mocht er wezen, de deelnemers waren unaniem positief en Last Gear mocht na afloop het 200e verenigingslid in de boeken schrijven.

Tobias Bos, hoofdinstructeur Last Gear: “Wij proberen Fiets-Fit altijd tot in de kleinste details goed uit te voeren, dit maakt het niet alleen erg leuk voor de deelnemers, maar is ook erg goed voor ons eigen instructiekader. We hebben tien instructeurs binnen de vereniging die we hierbij allemaal kunnen inzetten en dit ook met veel plezier doen. Hoewel het 200e verenigingslid op zich geen doel was, geeft het wel een gevoel van waardering voor alle inspanningen.”

Degene die deze clinics hebben gemist maar toch eens wil proeven aan het mountainbiken hoeven niet te wachten tot er weer een nieuwe serie Fiets-Fit wordt georganiseerd. Vrijblijvend een keer meerijden bij een clubrit behoort ook tot de mogelijkheden. Het vertrekpunt is het clubgebouw aan de Handelstraat 49 te Eerbeek, en de clubritten staan vermeld op de agenda van www.lastgear.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.